Karbamidas

INCI PAVADINIMAS: Karbamidas

Šlapalas yra odai identiška natūralaus drėkinamojo faktoriaus (NMF) sudedamoji dalis. Mažesnės koncentracijos šlapalas pirmiausia veikia kaip drėgmę pritraukianti medžiaga, surišanti vandenį, kad padidintų odos drėgmę ir pagerintų elastingumą, todėl jis yra pagrindinė lėtinio sausumo ir susilpnėjusio barjero priežiūros priemonė.

Didesnės koncentracijos šlapalas taip pat pasižymi švelniu keratolitiniu poveikiu, padeda atlaisvinti ir išlyginti susikaupusias negyvas odos ląsteles, todėl šiurkščios vietos tampa švelnesnės ir lygesnės. Dėl šios dvejopos funkcijos – drėkinimo ir minkštinimo – šlapalas ypač naudingas storėti ar pleiskanoti linkusioms vietoms (rankoms, alkūnėms, kulnams) ir odos tekstūros problemoms, kai norima šveitimo be stipresnėms rūgštims būdingo aštrumo.

Karbamidas nauda:

  • Didina drėkinimą (NMF palaikymas)
  • Minkština šiurkščią, sustorėjusią odą
  • Padeda sumažinti pleiskanojimą ir žvynelių susidarymą
  • Pagerina sausų odos vietų pojūtį
  • Padeda odos tekstūrai atrodyti lygesnei

Karbamidas geriausiai tinka:

  • Labai sausa arba pleiskanojanti oda
  • Šiurkšti kūno oda (pėdų, alkūnių, rankų)
  • Į keratozę linkusios sritys
  • Dehidratuota oda su pažeistu barjeru

Susieta su:

  • Šlapalas
  • Karbamidas
  • Karmidas
  • Šlapalas

Įspėjimai:

Karbamidas gali graužti suskilinėjusią, ką tik nuskustą ar pažeistą odą – pradėkite nuo mažesnės koncentracijos ir didinkite pagal toleravimą.

Naudodami kartu su kitais šveitikliais (AHA/BHA/retinoidais), stebėkite, ar neatsiranda sudirginimo, ir dienos rutinoje naudokite apsaugos nuo saulės priemonę.

Prisijunkite prie LUXX Insider

Nemokamas pirmojo užsakymo pristatymas + 200 LUXX taškų. Pirmieji sužinokite apie kainų sumažėjimus, papildytas atsargas ir naujienas. Sužinoti daugiau