Nemokamas pristatymas užsakymams virš 69 EUR · Pristatymas tik 9,99 EUR
Bentonitas
INCI PAVADINIMAS: Bentonitas
Bentonitas yra natūraliai susidarantis molis, dažnai turintis daug montmorilonito, odos priežiūros priemonėse vertinamas dėl stiprių sugeriamųjų savybių ir gebėjimo ant odos sudaryti lygią, kaukę primenančią plėvelę. Mažmenininkų ingredientų aprašuose bentonitas dažnai pristatomas kaip veiksmingas riebalus sugeriantis ingredientas, naudojamas veido kaukėse ir priemonėse, skirtose paviršiniam blizgesiui mažinti ir poroms suteikti švaresnę išvaizdą. Palyginti su švelnesniais moliais, bentonitas dažnai laikomas „galingesniu“, nes gali surišti didelį kiekį riebalų ir vandens, todėl jo yra produktuose, skirtuose
labai riebiai odai ir užsikimšti linkusioms sritims. Bentonitas odą pirmiausia veikia absorbcijos ir adsorbcijos būdu. Jis gali sugerti sebumą ir surišti odos paviršiuje esančių riebalų, prakaito bei kietųjų nešvarumų mišinį. Nuplovus priemonę, oda gali būti pastebimai mažiau riebi, o dėl sumažėjusio „slidaus“ blizgesio poros gali atrodyti mažiau išryškėjusios. Tiesioginis poveikis yra kosmetinis, tačiau reikšmingas: oda atrodo matiškesnė, makiažas gali pasidengti geriau, o veidas ilgiau išlikti švarus. Bentonito stiprumas yra
ir pagrindinis jo trūkumas. Kadangi jis gali būti labai gerai sugeriantis, per ilgai laikomas, per dažnai naudojamas arba tepamas ant iš tiesų neriebių sričių gali išsausinti ar sukelti odos tempimo pojūtį. Todėl aukščiausios kokybės formulėse bentonitas dažnai derinamas su drėgmę pritraukiančiomis ir raminamosiomis medžiagomis, o daugelyje odos priežiūros rutinų jis naudojamas kaip tikslinė kaukė, o ne kasdienė visam veidui skirta priemonė. Kelių kaukių naudojimas skirtingose srityse (tepant tik T zonoje arba į bėrimus linkusiose vietose) yra įprasta mišrios odos priežiūros strategija. Kaukėse bentonitas su vandeniu sudaro
pastą, kuri vandeniui garuojant palaipsniui džiūsta. Džiūdama ji gali sukelti tempimo pojūtį. Tikslas yra kontroliuojamas odos riebalų valdymas, o ne maksimalus išsausinimas. Leisti bentonito kaukei išdžiūti tiek, kad ji pradėtų skilinėti, gali būti pernelyg agresyvu. Prabangios priežiūros principas – nuplauti ją dar visiškai neišdžiūvusią arba rinktis lankstesnes išliekančias formules, taip sumažinant odos barjero pažeidimo riziką. Bentonitas dažnai naudojamas kartu su kitais riebalų kiekį kontroliuojančiais ingredientais, pavyzdžiui, kaolinu, aktyvintąja anglimi, cinko dariniais ir švelniais šveitikliais. Tai
gali būti veiksminga į užsikimšimus linkusiai odai, tačiau jei taip pat naudojate retinoidus, benzoilo peroksidą ar dažnai naudojate rūgštis, reikėtų kontroliuoti bendrą dirginamąjį poveikį. Naudojimas pakaitomis skirtingomis dienomis ir odos barjero palaikymas keramidais bei raminamuoju drėkinimu padeda lengviau įtraukti bentonitą į ilgalaikę priežiūrą. Bentonitas „nedetoksikuoja“ organizmo ir nepašalina toksinų iš kraujotakos. Jo nauda praktiška: jis suriša riebalus ir paviršinius nešvarumus, laikinai padeda poroms atrodyti mažiau pastebimoms ir gali suteikti riebiai odai labiau subalansuotą pojūtį. Apgalvotai naudojamas bentonitas yra stipriai veikianti nuplaunama priemonė
skaistesnei odos išvaizdai – idealiai tinkanti riebiai, į užsikimšimus linkusiai odai, kai norima greito atgaivinimo nenaudojant agresyvių šveitiklių. Naudinga į bentonitą žvelgti kaip į „odos paviršiaus priežiūros“ ingredientą. Jis pagerina odos paviršiaus būklę – mažiau riebalų, mažiau likučių, – todėl poros atrodo švaresnės, o kiti produktai ant odos jaučiasi lengvesni. Tai gali netiesiogiai papildyti aknės priežiūrą, nes gausus paviršinių riebalų ir okliuzinių medžiagų kaupimasis gali vizualiai sustiprinti užsikimšimą. Tačiau bentonitas nenormalizuoja ląstelių atsinaujinimo giliai folikuluose; tam paprastai reikia tokių aktyviųjų medžiagų
kaip salicilo rūgštis ar retinoidai. Bentonito vaidmuo yra papildomas: jis padeda palaikyti kontroliuojamos priežiūros pojūtį ir sumažina nemalonų „riebalų pertekliaus“ pojūtį, kurį patiria daugelis į aknę linkusių žmonių. Formulės kokybė yra itin svarbi. Jei dalelės nėra gerai disperguotos arba kaukė yra pernelyg koncentruota, bentonitas gali būti kreidiškas, grūdėtas ar sunkiai nusiplauti. Aukštos kokybės formulėse yra slydimą gerinančių medžiagų ir plėvelę sudarančių komponentų, dėl kurių kaukę galima tolygiai paskirstyti ir lengvai nuplauti. Jose taip pat dažnai yra drėkinamųjų, poveikį subalansuojančių medžiagų, mažinančių tempimą po kaukės naudojimo. Jei bentonito
produktas nuolat sukelia odos pleiskanojimą, sumažinkite jo naudojimą: trumpinkite sąlyčio laiką, naudokite rečiau arba tepkite tik riebiausias sritis. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, bentonitą naudokite ant švarios odos, o po jo odą sudrėkinkite. Po kaukės naudokite drėkinamąjį sluoksnį (pavyzdžiui, toniką ar esenciją su drėgmę pritraukiančiomis medžiagomis), o tada – odos barjerą palaikantį drėkinamąjį kremą. Tai padeda išlaikyti sumažėjusio riebumo naudą nesukeliant kompensacinio išsausėjimo. Jei bentonito kaukę naudojate prieš pat stiprią nenuplaunamą aktyviąją priemonę, atidžiai stebėkite odą – kai kuriems žmonėms ką tik „nuriebalinta“
oda tampa jautresnė aktyviosioms medžiagoms. Bentonitą galima naudoti ir kūnui – nugarai bei krūtinei, – jei šiose srityse oda riebi arba atsiranda bėrimų. Bentonito kūno kaukė ar molio prausiklis gali sumažinti paviršinių riebalų kiekį ir suteikti odai glotnumo, tačiau po naudojimo vėlgi reikėtų ją sudrėkinti, kad neišsausėtų. Molio pagrindo produktai kartais naudojami ir riebaluotis linkusioms plaukų šaknims, tačiau juos reikia kruopščiai išskalauti, o plaukų ilgiui panaudoti kondicionierių, kad plaukai nesiveltų. Galiausiai bentonitas savaime tinka ne visiems.
Jei jūsų oda labai sausa, sergate egzema arba odos barjeras pažeistas, molio kaukės gali sustiprinti tempimą ir jautrumą. Tokiais atvejais odos barjerą atkuriantys ingredientai ir švelnios priešuždegiminės medžiagos paprastai yra geresnis pirmasis pasirinkimas. Riebiai ir atspariai odai bentonitas gali būti maloni kassavaitinė atgaivinanti priemonė, suteikianti odai skaistesnę išvaizdą ir malonesnį pojūtį, ypač kai ji įtraukiama į subalansuotą priežiūrą, o ne kasdien naudojama kaip „baudžiamoji kaukė“. Dažnai teigiama, kad bentonitas pasižymi „magnetinėmis“ savybėmis, ištraukiančiomis nešvarumus iš porų. Mokslinis paaiškinimas yra labiau
pagrįstas: molis turi didelį paviršiaus plotą ir gali surišti riebalus bei kai kurias odos paviršiuje esančias medžiagas. Šis surišimas yra tikras, tačiau tai nėra selektyvus detoksikavimas. Jo vertė – greitas odos išvaizdos pagerinimas ir riebumo kontrolė. Jei bentonitą laikysite tiksline, nuplaunama riebumo valdymo priemone, jis suteiks būtent tai, ką žada. Prabangioje odos priežiūroje bentonitas veiksmingiausias, kai nėra vienintelė priemonė. Derinkite jį su kasdieniu apsauginiu kremu nuo saulės (kad dėmės po bėrimų neišliktų ilgiau), švelniu valymu ir tikslinėmis aktyviosiomis priemonėmis nuo aknės
bei nelygios tekstūros. Tada bentonitą naudokite kaip kassavaitinę arba du kartus per savaitę atliekamą „atgaivinimo“ procedūrą, neleidžiančią kauptis riebalams ir nešvarumams. Taip išlaikomas priežiūros subtilumas ir kartu pasiekiama matinė bei skaistesnė odos išvaizda, kuria garsėja bentonitas. Jei molio kaukes naudojate pirmą kartą, pradėkite nuo vieno karto per savaitę ir laikykite jas gana trumpai. Po naudojimo oda turėtų būti švari ir komfortiška, o ne girgždanti ar sudirgusi. Komfortas rodo, kad pasirinkote tinkamą naudojimo dažnumą.
Bentonitas nauda:
- Stiprus riebalų sugėrimas
- Mažina odos paviršiaus riebumą, todėl poros atrodo švaresnės
- Matizuoja ir mažina blizgesį
- Suteikia riebiai odai daugiau švaros pojūčio
- Naudingas priedas į užsikimšti linkusios odos priežiūros rutiną
Bentonitas geriausiai tinka:
- Labai riebi oda
- Užsikimšusi T zona
- Blizgesio kontrolė prieš renginius
- Retkarčiais naudojamos kaukės į aknę linkusiai odai
- Kūno odos riebumas ir bėrimai (papildoma priežiūra)
Susieta su:
- Bentonitas
- Montmorilonito molis
- Bentonito molis
Įspėjimai:
Bentonitas labai gerai sugeria ir, naudojamas pernelyg dažnai, gali sukelti odos tempimą ar pleiskanojimą. Pašalinkite kaukes, kol jos dar nėra visiškai išdžiūvusios, naudokite rečiau (dažnai 1–2× per savaitę), o po to sudrėkinkite odą. Mišriai odai gali labiau tikti naudojimas tik T zonoje. Nenaudokite, jei jūsų odos barjeras pažeistas arba paūmėjusi egzema. Jei atsiranda dirginimas, naudokite rečiau arba rinkitės švelnesnę molio priemonę.
Prisijunkite prie LUXX Insider
Reikia pagalbos?
Pirm.–penkt. · 10:00–14:00 CET/CEST
+45 32 33 00 04Pirm.–penkt. · 10:00–14:00 CET/CEST
+45 32 33 00 04Prisijunkite prie LUXX Insider
Nemokamas pirmojo užsakymo pristatymas + 200 LUXX taškų.
Pirmieji sužinokite apie kainų sumažėjimus, papildytas atsargas ir naujienas. Sužinokite daugiau
Nemokamas pirmojo užsakymo pristatymas + 200 LUXX taškų.
Pirmieji sužinokite apie kainų sumažėjimus, papildytas atsargas ir naujienas. Sužinokite daugiau
Siunčiame su patikimais vežėjais
DPD
DAO / Postnord
DHL
DPD
DAO / Postnord
DHL
Luxx Cosmetic
Juridinis adresas
Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Danija
Registracijos numeris (CVR)
46116615
Prekės pavadinimas
Luxx Commerce ApS
Juridinis adresas
Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Danija
Registracijos numeris (CVR)
46116615
Prekės pavadinimas
Luxx Commerce ApS
© 2026,
LUXX COSMETIC.- Valdo Luxx Commerce ApS (CVR: 46116615), Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Support@luxxcosmetic.com • +4532330004