Nemokamas pristatymas užsakymams virš 69 EUR · Pristatymas tik 9,99 EUR
Skvalanas
INCI PAVADINIMAS: Skvalanas
Skvalanas yra lengvas, sotusis lipidas, atkartojantis dalį natūralios odos riebalų sudėties. Tai stabilizuota skvaleno (natūraliai odoje esančio lipido) forma, aukščiausios kokybės formulėse vertinama dėl „šilkinio“ minkštinamojo pojūčio be sunkumo.
Funkciniu požiūriu skvalanas daugiausia veikia kaip minkštinamoji ir odos barjerą palaikanti medžiaga. Jis glotnina odos paviršių, mažina tempimo pojūtį ir, stiprindamas odos lipidų sluoksnį, padeda riboti drėgmės netekimą. Kadangi lengvai pasiskirsto, jis pagerina slydimą ir komfortą – tai viena iš priežasčių, kodėl dažnai naudojamas prabangiuose serumuose, drėkikliuose ir veido aliejuose.
Palyginti su daugeliu augalinių aliejų, skvalanas yra labai stabilus (mažiau linkęs oksiduotis), todėl padeda išsaugoti formulės vientisumą ir ilgainiui sumažina apkartusio kvapo riziką. Jis taip pat paprastai dera su dauguma veikliųjų medžiagų, todėl yra lankstus „švelninantis“ ingredientas priežiūros rutinose, kuriose naudojami retinoidai ar šveičiamosios rūgštys.
Skvalaną paprastai gerai toleruoja visų tipų, įskaitant riebią, oda, nes jis gali suteikti minkštumo ir palaikyti barjerą nepalikdamas riebaus sluoksnio. Bendras pojūtis vis tiek priklauso nuo kiekio ir likusios formulės, tačiau skvalanas dažnai pasirenkamas, kai prekės ženklas siekia rafinuoto, elegantiško minkštinamojo poveikio.
Skvalanas nauda:
- Minkština ir glotnina, nepalikdamas riebumo pojūčio
- Palaiko odos drėgmės barjerą
- Mažina tempimo pojūtį
- Gerina slydimą ir jutiminį elegantiškumą
- Padeda sušvelninti stipresnių veikliųjų medžiagų poveikį
- Stabilus aliejus, pasižymintis maža oksidacijos rizika
Skvalanas geriausiai tinka:
- Visų tipų odai, kuriai reikia švelnumo
- Sausumui arba dehidratacijai
- Jautriai odai
- Riebiai odai, kuriai reikia neriebaus minkštinimo
- Odos barjerui palaikyti naudojant aktyviąsias medžiagas
- Šiurkščiai tekstūrai arba papilkėjusiai odai
Susieta su:
- Skvalanas
- Hidrintas skvalenas
- Skvalenas (pirmtakas)
- Iš cukranendrių išgautas skvalanas
- Iš alyvuogių išgautas skvalanas
Įspėjimai:
Skvalanas paprastai nedirgina ir tinka daugumai odos tipų, tačiau bet kokia nenuplaunama lipidinė priemonė gali būti per riebi, jei jos užtepama per daug, ypač ant labai riebios ar linkusios kimštis odos. Pradėkite nuo nedidelio kiekio ir prireikus pakoreguokite.
Atkreipkite dėmesį į pavadinimą: skvalanas yra stabili, hidrinta skvaleno forma. Jei jūsų oda itin linkusi į aknę ar jautri, išbandykite naujus aliejus mažame odos plote ir apsvarstykite formules, kuriose skvalanas derinamas su lengvomis drėgmę išlaikančiomis medžiagomis, kad būtų išlaikyta pusiausvyra.
Prisijunkite prie LUXX Insider
Reikia pagalbos?
Pirm.–penkt. · 10:00–14:00 CET/CEST
+45 32 33 00 04Pirm.–penkt. · 10:00–14:00 CET/CEST
+45 32 33 00 04Prisijunkite prie LUXX Insider
Nemokamas pirmojo užsakymo pristatymas + 200 LUXX taškų.
Pirmieji sužinokite apie kainų sumažėjimus, papildytas atsargas ir naujienas. Sužinokite daugiau
Nemokamas pirmojo užsakymo pristatymas + 200 LUXX taškų.
Pirmieji sužinokite apie kainų sumažėjimus, papildytas atsargas ir naujienas. Sužinokite daugiau
Siunčiame su patikimais vežėjais
DPD
DAO / Postnord
DHL
DPD
DAO / Postnord
DHL
Luxx Cosmetic
Juridinis adresas
Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Danija
Registracijos numeris (CVR)
46116615
Prekės pavadinimas
Luxx Commerce ApS
Juridinis adresas
Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Danija
Registracijos numeris (CVR)
46116615
Prekės pavadinimas
Luxx Commerce ApS
© 2026,
LUXX COSMETIC.- Valdo Luxx Commerce ApS (CVR: 46116615), Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Support@luxxcosmetic.com • +4532330004